Az autó választása attól függ, hogy milyen szempontok a legfontosabbak a taxiüzlet számára. Az alábbiakban néhány dolog, amelyeket érdemes figyelembe venni az autó kiválasztásakor a taxiüzlet szempontjából:

  1. Üzemanyag-fogyasztás: A gazdaságos autók azok, amelyek a leginkább megéri taxiként használni, mivel a magasabb üzemanyag-fogyasztás jelentősen befolyásolhatja a bevételeket és a nyereséget.
  2. Kényelem: A kényelem és a kényelem érdekében érdemes olyan autót választani, amely kényelmesen elfér az utasok számára, valamint könnyen beléphetnek és kiszállhatnak belőle. A magasabb kategóriájú autók általában kényelmesebbek, de drágábbak is lehetnek.
  3. Megbízhatóság: Az autó megbízhatósága fontos szempont a taxiüzlet szempontjából, mivel a meghibásodások és az autók javítási költségei a taxiüzlet költségeit növelhetik.
  4. Tartósság: A tartósság szintén fontos, mivel a nagy forgalmú taxik általában nagyobb mérföldet futnak, mint a személyautók, ezért fontos, hogy az autó strapabíró és ellenálló legyen.
  5. Alacsony karbantartási költségek: A karbantartási költségek szintén fontosak, mivel a nagy forgalmú autók rendszeres karbantartást igényelnek. Az olyan autók, amelyek alkatrészei könnyen és olcsón elérhetők, valamint könnyen javíthatóak. Ne felejtsük el, hogy ameddig egy taxi a szervizben van, addig nem tudunk vele pénzt keresni.

Konkrétan milyen típusok azok amelyekkel érdemes taxizni?

Beszéljünk arról, hogy milyen üzemanyagú autókat érdemes használni?

A tisztán elektromos autóknak kicsi a hatótávjuk, ügyeljünk arra, hogy a hatótáv, minimum annyi legyen, mint amennyit egy munkanap lefurikázunk.

Nagy népszerűségnek örvendenek még a hybrid autók is, hiszen fogyasztásuk elenyésző

Nagyon sok taxis még a dízelekkel dolgozik, kicsi üzemanyag fogyasztás, átlagos karbantartási árak, viszont ha elromlik benne valami akkor az egy zsebbenyúlos történet.

Akkor nézzük is miből van a legtöbb:

  • Peugeot 308
  • Ford Focus
  • Opel Astra
  • Renault Megane
  • Toyota Prius

Ezekből is inkább a kombi a favorit. Vidéken nagyon sokan járnak 7 személyes autóval, ilyen például Pataky Zsolt, aki a Zamárdi Taxi-t képviseli, és egy Renault Megane Scenic-l járja az utakat, melyet újonnan vásárolt.