Chip Foose nevével fémjelzett műsor

Overhaulin egy amerikai autóipari reality- sorozat. A sorozat eredetileg öt évadon keresztül futott 2004 és 2008 között a TLC televiziós csatornán.

Overhaulin' - Újjáépítők

60-70 -es évekbeli ikonikus autók felújítását követhetjük nyomon

A műsor lényege, hogy a kiszemelt áldozat autóját a tudta nélkül elviszik, előfordul amikor “álnyomozás” indul a jármű felderítésére. A tulajdonosok ezek a különleges autókat vagy anyagi okokból nem tudják felújítani, vagy egyszerűen kifutottak az időből, és nem tudnak vele foglalkozni.

Tehát az autókat elviszik Chip Foose műhelyébe, persze úgy, hogy a beavatott családtagok tudnak róla, és segítik az Újjáépítők csapatát az átalakítás tervezésében, megmondják az autó tulajdonosának kedvenc színeit, és onnan kezdve nincs megállás.
Chip mesteri rajztehetségének köszönhetően a rokonok előtt papírra veti a terv alapjait, majd elkezdődik az átalakítás.

Összesen egy hét alatt kell a felújítást elvégezni!

A műhelyben darabokra szedik az autót, az összes fellelhető helyen a rozsdát eltávolítják, és előkészítik a különleges fényezésre melyet Chip Foose álmodott meg.

Az autók mindegyike kap hozzá illő egyedi Foose felniket, valamint beépítenek modern és nagy teljesítményű audió rendszert,

A tulajdonosra visszatérve, nem sejt semmit, csak azt, hogy nincs meg az autója, és a rendőrség keresi. Néha megtréfálják a tulajdonos, fokozva ezzel a helyzet súlyosságát, hol az elmaradt környezetvédelmi vizsgálatot hozva fel, és kilátásba helyeznek egy hatalmas büntetési tételt, mi néha kiveri a biztosítékot az autó tulajában.

Overhaulin' - Újjáépítők

Visszaadás

A megkeseredett autótulajdonost csapdába csalják, előfordult olyan az egyik adásban, hogy felhívták, és jelezték, hogy találtak valamit, ami alapján lehetséges, hogy az Ő autója. A megtévesztett tulajnak mutatnak egy felismerhetetlen roncsot, és várják hogy azonosítsa.

Általában ilyenkor jelenik meg Chip Foose és Christopher Jacobs műsorvezető, a tulaj Őket meglátva, már tudja, hogy nagyon át lett verve, és sejti, hogy az autója jó kezekbe került, és valószínűleg már gyönyörű állapotban van.

Overhaulin' - Újjáépítők

Főszereplők

Chip Foose
Chip Foose – műsorvezető, producer
Christopher Jacobs
Christopher Jacobs
Adrienne Janic
Adrienne Janic műsorvezető

Az Újjáépítők műsorát a Discovery Chanel-n és SpílerTV délutáni műsorblokkjában láthatjuk