Az 5. évad epizódlistája

Fiat Dino

Chris, az autórajongó, már közel 25 éve gondoskodik gyönyörű Fiat Dino kupéjáról, amelyben egy Ferrari motor dolgozik. Az autó pedig olyan szép, hogy az kápráztatja el a szemlélőit. Azonban Chris közelmúltban azzal a hírrel szembesült, hogy egy ritka daganatos betegséget diagnosztizáltak nála, és ennek következtében kénytelen volt felhagyni az 1971-es autójának restaurálásával. Az autó most már hosszú évek óta csak rozsdásodik egy elhagyatott garázsban. Azonban Tim és Fuzz most úgy döntöttek, hogy megmentik a gyönyörű matuzsálemet és felújítják, hogy ismét újra járjon a szép kocsi. A tervük az, hogy titokban ellopják a rozsdásodó kupét Chris tudta nélkül, majd teljesen felújítják, és visszaadják neki a szebb napokat látott autót, hogy Chris örömében könnyekben törjön ki, amikor látja újra régi szerelmét.

Jaguar Mk 2

Tony és családja több mint negyven éve szeretettel gondozza egy gyönyörű Jaguar Mk 2-es autót, amely immár családtaggá nőtte ki magát. Azonban az utóbbi időben, az autó a garázsban porosodik és rozsdásodik, miután Tony súlyos gyomorműtétje miatt nem tudja továbbra sem ápolni és gondozni a járművet. Az autó szerelmesei, Tim és Fuzz azonban titokban ellopják a matuzsálemet, hogy két hét alatt visszaállítsák régi csillogásába és szebb állapotban adhassák vissza Tony-nak, aki könnyekig lesz meghatódva az átadás pillanatában. Vajon sikerül visszaadni a Jaguar Mk 2-es régi fényét és ragyogását, hogy újra büszkén díszelehessen a család garázsában?

Mercedes-Benz 230SL

Tim és Fuzz ezúttal egy klasszikus szépség, a Mercedes-Benz 230SL felújítására vállalkoznak. Az autó korábban csillogó-villogó állapotban volt, de az évek során elhanyagolták, és mostanra már csak egy rozsdásodó, széthulló roncs maradt belőle a garázs mélyén. A tulajdonos, aki korábban órákon át csodálta ezt a műszaki remekművet, mostanra már kénytelen szembesülni a valósággal: nincs módja, képessége és erőforrása arra, hogy helyreállítsa az autót. Szerencsére azonban Tim és Fuzz készek beavatkozni a sors kerekébe, és megígérik, hogy a felújított autó minden korábbinál szebb állapotban kerül majd vissza az elálló tulajdonoshoz. Vajon sikerül visszaadniuk az 1965-ös Mercedes-Benz 230SL gyönyörűségét és méltóságát?

Aston Martin DB6

Az Aston Martin DB6 egy igazi ékkő Steve olajmunkás életében, aki több mint húsz éve óvja és szereti ezt a különleges autót. Azonban az egészsége súlyosan megromlott, így mostanában már képtelen a veterán autó teljes körű restaurálására. A család számára az egyetlen megoldás az, hogy a szakértők, Tim és Fuzz ellopják a járművet és szinte újjávarázsolják a gazdájuk tudta nélkül. Az Aston Martin DB6 újra ragyogni fog, és Steve álmai teljesülni fognak.

Renault 5 GT Turbo

Ben szenvedélye mindig is a Renault 5 GT Turbo volt, amelyet álmában is szeretett volna megépíteni. Azonban a sors keresztülhúzta terveit, amikor súlyos betegsége miatt kénytelen volt felhagyni a restaurálással. Az autó azóta is rozsdásodott és porosodott a garázsban, míg Tim és Fuzz meg nem érkezett, hogy ellopják és titokban teljesen felújítsák. A kihívás nem kicsi, hiszen a Renault 5 GT Turbo legendás autó, melynek minden apró részletére oda kell figyelni a tökéletes restauráláshoz. Vajon sikerül nekik megvalósítani Ben álmát és visszaadni a Renault 5 GT Turbo régi fényét?

Fiat 500

Duncan élete álmának a megvalósítása érdekében rengeteg időt és energiát fektetett a 1967-es Fiat 500-as felújításába, azonban sajnos a családi élet tragédiája miatt nem tudta befejezni a munkát. Az autó állapotának látványa a garázsban magában hordozta a csalódottság érzését, amely az elmúlt években szép lassan beárnyékolta Duncan életét. A család azonban nem adta fel, és Timékhez fordultak, akik nagy elszántsággal és tudással vállalták a feladatot, hogy elcsenik a kis Fiatot, és visszaadják annak dicsőséges régi állapotát, amely megfelel a méltó emlékének. Timék számára a Fiat 500-as felújítása kihívást jelentett, ugyanis ez volt az egyik legkisebb, de legproblémásabb autójuk, amelynek megmentése érdekében mindent megtesznek.

Sunbeam Alpine

Ray régóta vágyott rá, hogy a régi, klasszikus Sunbeam Alpine autóját felújítsa és újra az útra engedje. Azonban az élet közbeszólt, és Ray súlyos betegséggel küzdött. Az autója már régóta nem mozdult ki a garázsból, és a rozsda kezdte elpusztítani az ikonikus járművet. Végül Ray családja úgy döntött, hogy a segítségüket kéri Timéktől, akiknek nem volt könnyű dolguk a restaurálás során, de végül sikerült új életet lehelniük a régi autóba. Azonban a család nem akarta, hogy Ray ezt megtudja, így a felújítás titokban történt, hogy amikor Ray jobban lesz, a meglepetés annál nagyobb legyen.

Caterham 7

Jason és felesége mindig is nagy rajongói voltak a különleges autóknak, és a Caterham 7 volt az egyik legkedveltebbjük. Azonban amikor Jason felesége súlyos betegséggel küzdött, a Caterham javítása nem volt többé a legfontosabb dolog az életükben. Az autó, amely korábban mindennél fontosabb volt, most csak egy rozsdásodó tárgy volt a garázsban. Ezért Jason felesége úgy döntött, hogy meglepi férjét azzal, hogy Timéket kéri meg, hogy segítsenek a Caterham 7 felújításában, így Jason újra élvezheti a különleges autójának vezetését, és talán el tudja felejteni a nehéz időszakokat.

Austin 10 Tilly

Ted, a 89 éves veterán katona már hatvan éve egy rendkívül ritka járművel végzi a földmunkákat a farmján: egy 1941-es Austin 10-es dzsip, amely egykoron a brit hadsereg részét képezte. Ted nagyon ragaszkodik ehhez az autóhoz, amelyet rendszeresen használ a napi munkájához. Azonban az idő múlásával és a szokatlan használattal járó igénybevétellel a jármű állapota is folyamatosan romlik. Ted családja úgy döntött, hogy Timéket kéri meg, hogy segítsenek ellopni a járművet és titokban újra felépíteni azt, hogy Ted továbbra is élvezhesse a használatát. Egy ilyen egyedi és értékes autó restaurálása azonban nem könnyű feladat, de Timék készen állnak rá, hogy vállalják a kihívást.

Mazda Rx-7

Egy fiatal férfi, Mark évek óta gyűjtötte össze minden fillérjét, hogy megvehesse álmai autóját, egy Mazda RX-7-t. Végül sikerült is beszereznie az autót, és óriási boldogsággal állt neki a restaurálásnak. Azonban éppen amikor már csak néhány apróság maradt hátra, Market váratlanul kirúgták a munkahelyéről, így anyagi helyzete rosszabbodott. Mark feladta az álmait, és az autó lassan porosodni kezdett a garázsban. A család, akik látták, mennyire boldog volt a fiú a Mazda RX-7-vel, úgy döntöttek, hogy titokban segítséget kérnek Timéktől, hogy lopják el az autót, és újítsák fel újra Mark számára.