A 4. évad epizódjainak leírása:

Ac Aceca

Monet élete során mindig is álmodozott azzal, hogy saját brit sportkocsija legyen, és amikor az AC Aceca-t megpillantotta a szalonban, rögtön tudta, hogy ez az, amit mindig is akart. Az autó számos versenyen bizonyította a teljesítményét, és Monet nagy gonddal és odaadással ápolta az évek során. Azonban egy váratlan betegség miatt a férfi már nem tudta gondozni az autóját, és az Aceca szomorúan bennmaradt a garázsban évtizedekre. Amikor Timék megtudták az autó sorsát, azonnal tudták, hogy a feladat nehéz lesz, de nem lehetetlen. Azonban ahhoz, hogy újra életre kelljen kelteniük a rozsdás matuzsálemet, rengeteg munka és idő szükséges lesz, és nem biztos, hogy észrevétlenül sikerül majd elcsenniük a garázsból.

Datsun 240z

Pault mindig is az orvosi hivatása foglalkoztatta, és az autóimádat csak másodlagos szerepet játszott az életében. Azonban az elmúlt évtizedekben olyan elfoglalt lett betegei kezelésével, hogy nem jutott ideje arra, hogy a garázsban álló öregedő Datsunja karbantartásáról gondoskodjon. Az autó egyre romosabbá és rozsdásabbá vált, mígnem teljesen elhanyagolt állapotba került. A család aggódva figyelte, ahogy az egykori autócsoda romhalmazzá változik, és végül arra a döntésre jutottak, hogy Timéket kérik fel arra, hogy segítsenek visszaállítani az autó eredeti állapotába. Azonban az autó annyira elhanyagolt állapotban van, hogy a felújítás több hónapig, talán évekig is eltarthat.

Volvo P1800

A történet középpontjában egy rozsdásodó autó áll, melyet évek óta tárolnak a garázsban. A felújítása nem egyszerű, ám ennél is nehezebb feladat elé állítja a főszereplőket, amikor el kell lopniuk az autót a tulajdonosuk tudta és engedélye nélkül, majd újjá kell varázsolniuk azt és visszacsempészniük anélkül, hogy a gazda észrevenné a csalást. Ez a küldetés valóságos kalandtúrát ígér, amely filmbe illő jelenetekkel és izgalmas fordulatokkal van tele. A Nat Geo két benzingőz-függő műsorvezetője, Tim Shaw és Fuzz Townshend szintén a szereplők között van, és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy sikerrel járjanak a feladatukban.

Singer Le Mans

A hetvenéves farmer garázsában, melyet évek óta nem nyitottak ki, valami különleges parkol: egy 1934-es Singer Le Mans, melynek műszaki állapota a kegyetlen időjárás és a hosszú távollét miatt igencsak romlott. A tulajdonos súlyos betegsége miatt az autó 17 éve áll az udvaron, de most a családja úgy döntött, hogy eljött az ideje, hogy valami különleges dolog történjen az örökölt kincsükkel. Azonban nem akarnak sok időt vesztegetni a felújításra, mert tudják, hogy az autó rendkívül értékes, és nem akarják kockáztatni, hogy bármilyen kárt okozzanak benne. Ezért felkeresik Tim Shaw-t és Fuzz Townshend-et, akiknek az a feladatuk, hogy az autót elcsenjék, majd két hét alatt újjávarázsolt állapotban visszajuttassák a tulajdonoshoz, mielőtt bárki is észrevenné a csalást. Sikerül-e Timéknek megoldani ezt az izgalmas és kihívásokkal teli feladatot, és visszaadni a

Mazda MX5

A Mazda MX5-ös valóban egy sportautó ikonikus darabja, amely az évek során a legnépszerűbb autók egyike lett. Azonban, amikor Paul 25 éves MX5-ös autójára tekintünk, a látvány sajnos teljesen eltér az eredeti sportos kiviteltől. A betegség miatt hosszú évekig nem használt autó megtépázott állapotban áll a garázsban, teljesen élettelenül. Az ülések szakadtak, a karosszéria rozsdás és karcos, az autó egyszerűen elhanyagolt és félholt. Az autó újjávarázsolása Timék számára hatalmas kihívást jelent majd, de a végeredmény egy lenyűgöző, gyönyörűen felújított sportautó lehet.

Range Rover Vogue

A Range Rover minden idők egyik legnépszerűbb és legismertebb terepjárója, mely nemcsak az off-road rajongók, de az egész autóipar szerelmeseinek szívébe is belopta magát. Margaret és családja számára pedig ennél sokkal többet jelent: a szabadság, az utazás és a fiatalság érzését hozta el számukra. Az ikonikus terepjáró évtizedeken át hű társuk volt minden kalandban, bármilyen terepre vagy időjárási körülményekre is számíthattak. Azonban az évek múlásával, az autóval együtt ők is megöregedtek, és a Range Rover is időszerű karbantartásra szorul. Évek óta a garázsban áll, rozsdásodik és elfeledett, de most végre újra a gondos kezekre vár, hogy visszanyerje régi ragyogását és ismét szabadság, utazás és fiatalos lendület jelképe lehessen Margaret és családja számára.

BMW 2002

A BMW 2002-es sportautó a 70-es években egy valódi ikonná vált, a Nürburgring 24-órás versenyének egyik sztárjaként is emlegetik. Az idő azonban nem kímélte, és az évek során egyre jobban megrongálódott. Most azonban Tim és Fuzz elhatározták, hogy visszaadják a múlt szépségét és eredeti ragyogását ennek az autónak. Azonban a feladat korántsem egyszerű, hiszen először el kell lopniuk a garázsból a BMW 2002-est, majd gondos és alapos munkával teljesen felújítani, hogy visszaadhassák azt a tulajdonosának, aki egyáltalán nem számít a kalandokra és a meglepetésekre.

Vauxhall Astra Gte

Tim és Fuzz legújabb kalandjában egy kopott Vauxhall Astrát próbálnak megmenteni a feledés homályából. A veterán autó régóta a garázsban áll, és ráférne egy alapos felújítás. A kihívás azonban nem csak az autó állapotának helyreállítása, hanem az is, hogy észrevétlenül kell a járművet kihúzni a tulajdonos garázsából, majd titokban megjavítani és újjávarázsolni. Vajon sikerül-e elérniük a kitűzött célt, és a tulajdonos könnyekig lesz meghatódva, amikor a megújult autóval találkozik? Az izgalmas történet során Tim és Fuzz minden tudásukat bevetik, hogy a veterán autót visszatérítsék régi fényébe, és elhozzák az emlékeket a tulajdonosnak.

Mini Cooper S

Keith élete során rengeteget kötődött az autóversenyzéshez, és kedvenc, szinte családtagként kezelt autója, az 1962-es Mini Cooper bütykölése is mindig fontos helyet foglalt az életében. Azonban évekkel ezelőtt súlyos szívproblémák léptek fel nála, és azóta csak tehetetlenül kell néznie, ahogy az autó állapota egyre romlik. A család végül úgy döntött, hogy a Tim és Fuzz által vezetett műhely segítségével próbálják újra életre kelteni a régi csodaautót. Azonban ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen a Mini Cooper állapota messze nem a legjobb, és számtalan hiányzó alkatrész miatt felújítása jelentős kihívást jelent majd a szakemberek számára. Vajon sikerül titokban ellopni az autót és újjávarázsolni azt, anélkül hogy Keith észrevenné? És ha sikerül, hogy reagál majd az öreg farmer a régi csodájának újraéledésére?

A legjobb szerelések

A műsor során Tim és Fuzz számos izgalmas feladatot vállaltak, melyek közül összeállításunkban a legemlékezetesebbeket mutatjuk be. A műsorban olyan régi autók álltak helyre, melyek már régóta elhanyagolt állapotban voltak és a gazdáik sem tudtak róluk gondoskodni. Az érzelmes pillanatok sem maradtak el, hiszen a tulajdonosok gyakran kötődtek az autóikhoz, és azokat már régen lemondották volna. Az adásban megtekinthető, ahogy Tim és Fuzz titokban ellopják ezeket a matuzsálemeket, majd két hét múlva csillogó-villogó állapotban adnak vissza a tulajdonosoknak, akik nem is sejtik, milyen csodálatos változáson mentek át szeretett járműveik. Ha szereted az autókat és az érzelmes pillanatokat, akkor ezt a műsort nem szabad kihagynod!