A harmadik évad epizódjai:

Nagybeteg Jaguár

Mick már évtizedek óta ápolta és szerette az 1966-os Jaguar E-type-ját, mely számára nem csak egy jármű volt, hanem egy életérzés, egyfajta hivatás. Azonban saját betegsége miatt kénytelen volt félbehagyni a restaurálást, és a gyönyörű autó lassan, de biztosan pusztulni kezdett a garázsban. Mick és családja kétségbeesetten próbálták valahogy megmenteni a helyzetet, de végül csak egyetlen megoldást láttak: felkeresni a kultikus brit műsor házigazdáit, Tim-et és Fuzz-t, és titokban megkérni őket, hogy lopják el az autót és újítsák fel azt, amíg Mick még életben van, hogy legalább egyszer még láthassa, milyen újra a régi pompájában. Azonban amikor Tim és Fuzz látják az autót, megdöbbennek: a Jaguar annyira elhanyagolt állapotban van, hogy kétségessé válik, hogy a szűk három hét alatt sikerül-e visszaállítani azt a régi fényében. Mick és családja aggódva figyelik a munka haladását, és csak reménykednek, hogy sikerül időben befejezni a feladatot.

Álmaid Audija

Barry élete az Audi Quattro szerelméről szólt, az autó volt mindenek felett. Azonban egy súlyos diagnózis gyorsan lerombolta álmait. A betegsége miatt már nem tudta folytatni az autó restaurálását, pedig az az egyetlen vágya volt az életben. Szomorúan engedte el álmait, és eldöntötte, hogy soha nem látja majd az autóját újra az eredeti pompájában. Azonban, amikor barátnője és lánya megtudták, hogy milyen fontos volt számára a Quattro, nem hagyták annyiban a dolgot. Ezért titokban megbízták Timéket, hogy hozzák rendbe az autót, és tegyék azt újra gyönyörűvé, hogy Barry újra élvezhesse az álmát. Az autó azonban már egy igazi rozsdás roncshalmazként állt a garázsban, így Tim és Fuzz-nak rengeteg munkájába került, hogy az autót újra működőképes állapotba hozzák. De vajon sikerülhet-e nekik időben befejezni a restaurálást, mielőtt Barry elveszíti a harcát a betegséggel?

Triumph Tr4

Kel életében nem volt semmi fontosabb, mint az 1962-es Triumph TR4 sportautója, melyet a 70-es években szerzett be. Az autó egyenesen a szívéhez nőtt, és évtizedeken át nem tudott nélküle élni. A jármű azonban idővel állapota miatt a garázsban kénytelen volt pihenni. Kel egész életében álmodott arról, hogy egyszer felújíthatja a kedvencét, azonban súlyos betegsége miatt az álom elillant. Úgy tűnt, hogy soha nem lesz lehetősége a járgányt újra a régi fényében látni. Azonban barátai, Tim és Fuzz úgy döntöttek, hogy meglepetésként visszaadják Kelnak az autóját, ezért titokban kicsengették a garázsból. A TR4 visszakerülése Kel életében csodálatos ajándék volt, ami visszahozta a reményt és a boldogságot a betegség sújtotta mindennapokba.

Morgan a fészerből

Tom Mason személyisége és jótékonysága mély nyomot hagyott a Rothbury-ben élők életében, akik családias közösséget alkotnak a városban. Amikor Tom súlyosan megbetegedett, az emberek nem akarták tétlenül figyelni, hogyan szenved és küzd a betegségével. Inkább összefogtak és megpróbálták valamivel felvidítani, sőt talán jobb egészségi állapotba hozni őt. Tudták, hogy Tom kincsként őrzi a 1934-ben gyártott Morgan háromkerekűjét, amelynek állapota azonban az idő múlásával romlott. Így összefogtak és a háta mögött titokban kitalálták, hogy ellopják a járművet és felújíttatják a Timék által. Azt remélték, hogy ezzel legalább kicsit megvidámítják Tomot és segítenek abban, hogy újra feltöltődjön életenergiával és élvezze az életet.

Tetszhalott Nissan

Kim és Mark boldogan éltek három gyermekükkel, amikor a sors kegyetlenül beleszólt életükbe: Mark meghalt egy motorbalesetben, és Kim egyedül maradt a három gyerekkel. A temetést követően Kim két dolgot fogadott meg: hogy egyedül is helytáll a család élén, és hogy valamilyen módon rendbe hozza Mark legkedvesebb kincsét, a 1992-es Nissan Skyline GT-R-t, amit oly sokat használtak együtt. Azonban az idő múlása és a nehézségek miatt a kocsi állapota egyre csak romlott, és Kim szíve összeszorult, amikor arra gondolt, hogy sosem lesz képes helyrehozni azt. Egy nap azonban a legnagyobb fia, Luke elhatározta, hogy nem hagyja anyját magára ezzel a terhelő feladattal, és titokban megkereste Timet és Fuzzt, hogy segítsenek neki újjávarázsolni a Nissant, amit az apja olyannyira szeretett.

Alfa Romeo reneszánsz

Tim és Fuzz egy újabb nagyszabású feladattal állnak szemben: egy 1963-as Alfa Romeo Spider felújításával bízták meg őket. A kétüléses autót Paul dolgozta évtizedeken át, ám egy súlyos betegség miatt kénytelen volt feladni a küzdelmet. A restaurálás feladata azonban nem egyszerű, még a tapasztalt szakemberek számára sem. Ahogy a kocsi egyre jobban lemeztelenedik, annál több hibára derül fény, és az újjáépítés még inkább kihívást jelent a csapat számára.

Golf-függőség

James élete és az imádott 1982-es Golf GTI-jének sorsa egyaránt fenyegetett, hiszen a férfi már egy évtizede küzdött elviselhetetlen fejfájással, és nem volt képes gondoskodni autójának felújításáról. A hosszú elhanyagolás és a betegség hatására az autó minden egyes alkatrésze megsínylette az évek múlását. Ezért James családja összeállt és megkérte a híres autószerelőket, Timet és Fuzzt, hogy titokban vigyék el a járművet és adják vissza annak egykori ragyogását. Bár az ötlet nagyon jó, a két mesternek nem könnyű dolga lesz, ugyanis teljesen eltérő elképzeléseik vannak az autó jövőjével kapcsolatban.

Ultraritka Lancia

Derrick odaadóan dolgozott éveken keresztül, hogy restaurálja a 1967-es Lancia Flaviáját, azonban sajnos egy váratlan betegség miatt kénytelen volt feladni az álmát, és a kocsi harminc éven át porosodott a garázsban. Amikor Tim és Fuzz megtudták a történetét, azonnal elhatározták, hogy titokban segítenek Derricknek, és helyrehozzák az autót. Azonban ahogy elkezdték a munkát, kiderült, hogy az autó állapota sokkal rosszabb, mint gondolták, és a motor cseréje is elkerülhetetlen. Így hát elkezdődött egy hosszú és nehéz kutatás a hiányzó alkatrészek után, ami több hetet vett igénybe. Vajon sikerül visszaadni a Lancia Flaviának egykori dicsőségét, és Derricknek a régi álmát?

Kicsi fekete Corvette

Peter mindig is rajongott a Corvette autókért, és amikor 20 évvel ezelőtt sikerült megvennie egy 1974-es Stingray modellt, nagy örömére szolgált. Azonban az elmúlt években számtalan órát töltött az autó módosításával, és a végeredmény egy hatalmas, 7,4 literes szörnyeteg lett. Sajnos Peter nemrég súlyos betegségben szenvedett, ami miatt az autó hanyagul a garázsban állt, amíg Tim és Fuzz el nem rabolta, hogy titokban restaurálják. Amikor azonban átnézték az autót, rájöttek, hogy a javításra szoruló területek olyan súlyosak, hogy az egész autót félbe kell vágni, hogy helyreállítsák a régi fényét.

Éljen a Citroen!

Andrew életének egyik legnagyobb szenvedélye a régi autók restaurálása volt. A nyugdíjasként eltöltött napjainak jelentős részét egy 1954-es Citroen Traction felújításával töltötte, melyet egy rossz állapotban lévő autó alkatrészeit felhasználva varázsolt újjá. Azonban Andrew élete sajnos nem maradt mentes a betegségektől, és az Alzheimer-kór lassan, de biztosan rátalált. A felújítás félbeszakadt, és az autó az udvaron állt lassan porosodva. Azonban Andrew családja tudta, hogy mennyire fontos szerepet játszik a régi autók világában, ezért arra kértek Timet és Fuzzt, hogy titokban segítsenek befejezni a Citroen Traction felújítását. A munka azonban nem volt egyszerű, mivel az autónak számos hiányzó alkatrésze volt, amit nehezen lehetett beszerezni. Tim és Fuzz azonban nem adták fel, és a lehető legjobb állapotba hozták az autót, hogy Andrew és családja újra élvezhessék a Citroen Traction varázsát.