Epizódok:

Első rész: Cosworth krízisben

Tim és Fuzz, akiknek nincs lehetetlen, egy Ford Sierra RS Cosworth-ot mentenek meg, amely évek óta rozsdásodik a tulajdonos bátyjának tragikus balesete óta. A felújítás teljes körű, beleértve a motorcserét is, és mindössze három hét áll rendelkezésükre, hogy elkészítsék és visszajuttassák az autót a tulajdonos garázsába. Vajon sikerül-e nekik betartani az időbeosztást és befejezni a munkát időben?

Második rész: Bogár rossz bőrben

Tim és Fuzz a Southampton-i küldetésük során egy Volkswagen Bogárhátú megmentésére vállalkoznak, amelynek tulajdonosa vékony pénztárcával küzd. A felújítás során kiemelt figyelmet kap az alkatrészek rozsdamentesítése, a régi fényszórók és lökhárítók cseréje, valamint a művészi felújítás során a karosszéria fényezése. Azonban a folyamat csúcspontját elérve Tim és Fuzz rossz hírt közölnek a tulajdonossal: az autó ellopásra került és súlyosan megrongálódott.

Harmadik rész: Égő Jeep

Dick, az autórajongó egy borzasztó napot él át, amikor megtudja, hogy kedvenc második világháborús Jeep-je szándékos gyújtogatás áldozata lett, és szinte semmi sem maradt ép alkatrészen. Általában ez a tragikus esemény jelentené a végét a történetnek, azonban Tim és Fuzz olyan autótulajdonosokat keresnek, akik nagy bajban vannak a járműveikkel.

Negyedik rész: Fiat fiaskó

Amikor Jeremy súlyos autóbalesetet szenvedett, melynek következtében gerinctörést szenvedett, barátnője teljesen összetört. Azonban nem adta fel, és úgy gondolta, hogy az újjáépített szeretett Fiat 850 Spider képes lehet jobb kedvre deríteni és újra mosolyt csalni kedvese arcára. Tim és Fuzz boldogan vállalták a megható felkérést, azonban tudták, hogy nem lesz egyszerű a feladatuk, hiszen a kétüléses sportkocsi szinte minden alkatrészét ki kell cserélni, és a Spider egyike a legritkább és legnehezebben szervizelhető autóknak Angliában. A fiúk azonban eltökéltek voltak, és minden tőlük telhetőt megtettek, hogy sikerüljön helyreállítani a Fiatot, hogy Jeremy és barátnője újra élvezhessék a közös autózás élményét.

Ötödik rész: Anglia-mánia

A bournemouth-i Hutchins-Clarke család autóőrületének köszönhetően a Ford Angliák a mindennapjaik szerves részévé váltak. Azonban James kivételével minden családtag birtokol legalább egy működőképes példányt, amelyből az ő Angliája messze a legrosszabb állapotban van. Amikor Tim és Fuzz megtudják, hogy a család az Anglia megmentése mellett döntött, elhatározzák, hogy titokban ellopják és három hét alatt újjávarázsolják a járművet. Azonban a feladat nem lesz egyszerű, hiszen az Anglia szinte minden részét ki kell cserélni, és csak Fuzznak sikerül megszabadulnia az autótól. Vajon sikerül időben visszajuttatni az autót a tulajdonosnak, és hogyan fog reagálni a meglepetésre?

Hatodik rész: Rover a múltból

Steves, a Rover-rajongó az utóbbi időben komoly egészségügyi problémákkal küzd, és minden reménye szertefoszlik, hogy egyszer még rendbehozathassa szeretett P6-osát. Felesége, Marie kétségbeesetten keresi a megoldást, és végül Tim és Fuzz segítségét kéri, akik vállalják, hogy helyrehozzák a kocsit. Azonban a munka során kiderül, hogy a P6-os állapota sokkal rosszabb, mint ahogy azt Steves gondolta, és a korábbi szerelők is nagy hibákat követtek el. A két autószerelőnek tehát nem csak a javítással kell megküzdenie, hanem azzal is, hogy hogyan szóljanak Stevesnek a rossz hírekkel, és hogyan állítsák helyre a család hitét abban, hogy sikerül újra útra bírni a P6-ost.

Hetedik rész: Győzelem a Triumph-fal

Triumph Stag

A haditengerészet volt búvárja, akinek mindkét lába használhatatlanná vált egy autóbalesetben 32 évvel ezelőtt, most végre újra élvezheti szeretett Triumph Stag autóját, köszönhetően felesége kitartó erőfeszítéseinek és Tim és Fuzz munkájának. Az autó, melyet eddig a garázs mélyén tároltak, már régóta csak rozsdásodó roncs volt, de a szakértők az eredeti állapotához hasonlóvá varázsolták. Azonban a speciális pedálok felszerelése nem volt elég: a kocsit az újra vezetéshez át kellett alakítani, hogy az ex-búvár újra használni tudja a lábai nélkül. Szerencsére a munka sikeres volt, és az örömteli pillanat, amikor a Stag visszatért gazdájához, a csodás felújítás elismerés lett Tim és Fuzz számára.

Nyolcadik rész: Austin újratöltve

Graham és kedvenc autója, az Austin 12/4-es, elválaszthatatlanok egymástól, hiszen az idős úr élete nagy részét arra szánja, hogy az 1928-as modelljét dédelgesse és ápolgassa. Azonban az évek múlásával a Gusty-nak becézett autó állapota romlani kezd, és a nyugdíjas úr kénytelen szembesülni azzal a kellemetlen gondolattal, hogy talán sosem látja újra az autóját újjáéledni. Ekkor lépnek be a képbe Tim és Fuzz, akik vállalják, hogy titokban rendbe hozzák az Austin 12/4-est. A felújítási folyamat során azonban mindkettejük számára érdekes és meglepő dolgok derülnek ki az autó állapotával kapcsolatban, különösen a motorral kapcsolatban. Vajon sikerül visszaadni az autó régi fényét és boldogságot Grahamnek?

Kilencedik rész: Zodiac pácban

Tim és Fuzz útnak indulnak Norfolkba, hogy segítsenek egy idős autórajongónak, aki az 1950-es évek Ford Zodiac típusú autóját ápolja szeretettel, de már hosszú évtizedek óta nem tudta használni. A műhelymunka során a két autós szakember úgy érzi, mintha a jótevő angyalok lennének, akik visszahozzák a boldogságot a tulajdonos életébe. Azonban amikor Fuzz úgy dönt, hogy a régi, eredeti színre fessék az autót, Tim elgondolkozik azon, hogy a végeredmény valójában problémákat okozhat, és az átadásra tervezett ünnepség erőszakos eseménnyé válhat.

Tizedik rész: A lótusz virágai

Amikor az ex-autóversenyző Tony Webb megvette 1970-es Lotus Elanját, szinte azon nyomban elhatározta, hogy időskorát a csodakocsi volánja mögött tölti majd el. Azonban évekkel később egy súlyos gerincbetegség árnyéka borult az addig boldog autórajongó életére, amely lassan de biztosan tolószékbe kényszeríti őt. Tony már feladta a reményt, hogy valaha is újra vezetheti a régi szerelmét, ám szerencsére Tim és Fuzz készen állnak arra, hogy segítsenek neki. A szakértők azonnal akcióba lendülnek, hogy felújítsák és használhatóvá tegyék az ősrégi kocsit, mely újra reményt adhat Tony számára, hogy újra vezethet a nyílt úton. Ahogy haladnak előre a munkával, egyre inkább izgatottak lesznek az eredmény láttán, ám tudják, hogy a munka még nem ért véget. Vajon sikerül teljes mértékben visszaállítani a kocsi régi fényét, és megadni Tony-nak a lehetőséget arra, hogy még egyszer érezze a szabadság érzését az úton?