A Dacia pick-upként hozza a Dustert

Most már hivatalos: a Dacia tulajdonképpen egy 500 kilós teherbírású Duster pick-upot fog gyártani

2019 óta szó van róla, most már hivatalos: a Duster pick-up változatban is rendelhető . Az AUTO BILD akkoriban prototípust vezetett, és nagyon izgatott volt. De: Az autó csak Romániában lesz kapható – sajnos.

Dacia Duster Pick-Up

A méretek (szélesség, magasság, hosszúság) változatlanok lesznek.
A Duster pick-up a román Romturingia céggel együttműködésben készült, amely az első Dusternek is platós ágyat adott. A méretek változatlanok, a pickup 4,34 méter hosszú, 1,82 méter széles és 1,68 méter magas, tengelytávja 2,67 méter.

Dacia Duster pick-Up

A hátsó kialakítása alig változik a SUV-hoz képest.
Az új rakodótér megtartja dizájnját . Kicsit úgy tűnik, mintha a hátsó lámpák feletti fémlemezt egyszerűen levágták volna, olyan egyenes a hátsó, olyan józan paraszt ész módjára. A platform műanyag káddal van bélelve, 1000 literes és 1,65 méter hosszú. 97 centiméter fér el a kerékjáratok között. A pick-up 500 kiló szállítására képes, egy picit magasabb, a hasmagasság: 21 centiméter helyett 22,4. A Duster pick-up csak egysoros fülkével, azaz az első ülésekkel együtt kapható. Mögötte egy ablaktábla jó rálátást biztosít a raktérre. Bukórúd határolja, ami valószínűleg a karosszéria merevítésére szolgál.

Dacia Duster Pick-Up

A Dacia számára nem újdonság a pickup verzió, mert 1982 -től gyártottak ilyen modelleket, egészen az ezredfordulóig. A kódnevük 1302, 1304, 1307, 1309 volt. Az 1307-es dupla kabinos kivitelben készült, megmondom őszintén, hogy én ilyet nem láttam, csak fotókon.