Las Vegasban a legtöbb ember zsetonokkal fogad, de Danny Koker „A Gróft” autókkal “játszik”. Amikor meglát egy autót, amit szeretne megkaparintani, mindent megtesz, hogy az Ővé legyen – beleértve a helyszíni készpénzes ajánlatokat a gyanútlan tulajdonosoknak. A Counting Cars című HISTORY sorozatban Danny és csapata helyreállítja vagy a tulajdonos kérésére személyre szabja az autókat.

Danny Koker - Counting Cars - Az autók Grófja

Milyen autók láthatóak a műsorban?

Danny elsősorban a 70-es izomautóira és különleges járgányokra specializálta magát, de láthattunk a műsorban egy elektromos Smart átalakítását is. Nemcsak átalakítanak, hanem restaurálnak is, ez egyik epizódban Bob Marley taxi bézs, Németországból származó Mercijét állították vissza eredeti állapotát

Ha már Európai vonás, a műsorban szereplő egyik csapattag Szabó Roli, aki egyébként az autók tisztaságáért és azok csillogásáért felel. Persze előfordult, hogy alkatrészek beszerzését bízták rá, és persze, ahogy az lenni szokott vele félresikerült valami, és elhangzott egy jófajta magyar káromkodás a szájából, és ekkor a mellette lévő srác megszólalt: “Te Magyar vagy?” Ilyen az amikor két Magyar találkozik Vegasban.

Counting Cars-ban gyakran látunk autóvadászatot, mely abból áll, hogy beülnek az autóba, és járják a várost, és ha mellettük elmegy egy különleges járgány, legyen ez motor vagy autó, megpróbálnak beszélni a tulajjal, és ha helyzet adja, akkor mindig jön a kérdés: gondoltál arra, hogy eladod? Persze nem mindig sikerül kialkudni egy árat, de néha sikerül így venni valamit.
Az egyik epizódban pedig fordítva sült el a dolog, Danny éppen furikázgatott egyik járgányával, és Őt intették le, és a beszélgetésből üzlet lett, és szerzett állandó autógyűjtő vásárlót.

Csapat

Danny Koker - Counting Cars - Az autók Grófja kollégák

A Counting Cars szinte állandó szereplője Kevin Mack, Ő Danny egyik régi barátja, tulajdonképpen Ő az ügyvezetője a vállalkozásnak, papírmunka, pénzügyek, javítási folyamatok is hozzá tartoznak. A sorozat első évadjaiban ezt a feladatot Scott Jones látta el, Ő a gyermeke születésekor elköltözött és elhagyta Las Vegast és kilépett a sorozatból.
Mindkét ügyvezető nagyon szigorúan végezte a munkáját, minden szemszögből a műhely érdekeit képviselték, és nem mindig honorálták Danny autógyűjtő hóbortját.

Azt vettem észre a sorozatban, hogy Danny Koker a Gróf félt az ügyvezetőtől, főleg Scott-tól, mert néha a tulajt leteremtették, ha valami olyasmit csinált ami nem előre vitte a vállalkozást.
Az egyik epizódban Scott intézte az autó eladását, hogy legyen pénze a műhelynek, Danny-vel komoly vita támadt az autó értékesítése közben, Scott pedig beült az autójába, és elindult visszafelé a műhelybe. Az úton figyelmes lett egy igazi ritkaságra egy osztott ablakos Corvette-re, ami félig volt felújítva, és egy tréleren utazott. Persze leállította és kiderült, hogy épp egy akcióra tart a ritka autó, egyből hívta Dannyt, hogy ezt az autót meg kell vennie, bármennyibe is kerül. Scott magában morgott, hogy fél órája arról vitáztak, hogy kevés pénz jön be, most meg könyörög, hogy adjon ki egy hatalmas összeget.

Danny Koker - Counting Cars - Az autók Grófja

A csapat tagjai közül kiemelkedik Ryan, aki művészi festésével és kreatív gondolkodásmódjával megadja a végső fényezést minden a Counts Kustom-ból kikerülő autónak.

Meg kell még említenünk Horny Mike-t, aki egy kicsit szeleburdi, de a paintbrush-l fantasztikuson tud bánni, kiváló és gyönyörű grafikákat tud festeni az autókra, legyen az egy egyszerű lángnyelv, vagy éppen egy szélfútta amerikai zászló, de a főspecialitása a koponyák és a szörnyek festése.

Motorok

A Conts Kostumban nemcsak autók átépítésén dolgoznak, hanem motorok átalakításával és azok felújításával is foglalkoznak. A cég motoros guruja Shannon Aikau, aki egy kicsit szótlan, de annál jobban dolgozik, az Ő feladata csakis a motorokra terjed ki.

Shannon Aikau

Danny más vállakozásai

Tetováló szalon

Mivel Danny-t a Gróft sokoldalú emberként ismertük meg, más vállalkozások sem állnak távol tőle. Mint láthatjuk szinte mindenki tele van tetoválással, Danny-nek van egy tetoválószalonja is, ahol hasonlóan kiváló képességű emberekkel vette magát körül. Több epizódban is szerepelt a szalon, sőt volt egy fogadás Horny Mike és Ryan között.

Étterem

Az étterem is szerepelt néhány részben, volt olyan, hogy egy bemutatót és rendezvényt tartottak a parkolóban, de előfordult, hogy hívták Dannyt az étteremből, mert az egyik vendég egy különlegesen felújított autóval érkezett.

Zene

Danny zenél is az együttesének a neve Count’s 77 stílusosan…
A zenészek egyénként is fantasztikus karriert futottak be. A Zenekar honlapja itt található