Drew Pritchard régiségkereskedő és Paul Cowland autószerelő műsora

Drew Pritchard angol régiségkereskedő belevetette magát az autókereskedelem világába, mely egy régi vágya volt. Szerencséjére talált magának egy remek partnert, aki ért az autókhoz és egy kis műhelye is van, Ő Paul Cowland.

A brit kincsvadász: Klasszikus autók - Salvage Hunters: Classic Cars

Érdekes párosítás

Drew rajong az autókért és ismeri is Őket. A klassikus autók szerelmese, főleg az angol modelleké, ismeri a történetüket, egy-egy modellhez milyen kapcsolódó történet keletkezhet.

Paul a földön jár, ismeri szintén a modelleket, kiterjedt kapcsolati rendszere van, akár a javítás terén, vagy a lehetséges példányok felderítésében.

Drew és Paul

Ízlés tekintetében Drew nem szokott engedni ragaszkodik az elveihez, szeretné megőrizni az autó múltját és azt szeretné, ha valaki ránéz az elkészült autóra, akkor felelevenedjen annak múltja és történelme.

Nincs két egyforma ízlésű ember, ez ebben a sorozatban is megmutatkozik. Az egyik epizódban egy klasszikus Toyotát újítanak fel, azonban az autó karaktere és formája nem igazán nyeri el Drew tetszését, de a próbakor meggyőzi az autó vezethetősége és dinamikája miatt.

Paulnak sikerül meggyőzni, hogy a végére nagy profitot tudnak szerezni, mert ennek a modellnek nagy rajongótábora van. Az autó felújítása során Paul beszerez egészen ritka ködlámpát egy vagyonért, ami nem testszik Drewnak, és ennek erélyesen hangot is ad. Csak akkor döbben rá, hogy bíznia kellett volna partnerében, amikor a vevő – aki egy borsos árat fizet az autóért – azt mondja, hogy a ködlámpa volt az ami miatt kifizeti a magasra srófolt vételárat.

A brit kincsvadász: Klasszikus autók - Salvage Hunters: Classic Cars

Klasszikus járgányok

A sorozatban nem ragaszkodnak az angol autókhoz, nagyon széles a paletta Mini-től kezdve a Citroen-en keresztűl a Fiatig szinte minden típus szerepel benne.

A műsorban a vásárláson, és az egyes egységek felújításán van a hangsúly, és az elkészült autó bemutatásán van a hangsúly.

Mindkét szereplő kiveszi részét a felújításból, sőt megismerünk Anglia szerte kis műhelyeket amelyek minőségi javításaival új állapotba hozzák az autó egyes részeit.

A brit kincsvadász: Klasszikus autók - Salvage Hunters: Classic Cars