VW Passat: fél évszázad a családok szolgálatában

30 millió eladott VW Passat kíséri a családokat kombiként és szedánként több mint 50 éve. Minden tény a sikeres modellről!

VW passat

A VW Passat az 1980-as és 1990-es évek családi kocsija volt, a tipikus tanárautó, az ügynöki kombi megtestesítője. Még mindig elképesztő, hogy a wolfsburgi középosztály ennyire előrébb kerül a világ legsikeresebb autóinak rangsorában. A hosszabb tengelytávval a kínai Passat pokolian sok rajongóra talált ott az elmúlt tíz évben.

A kezdés továbbra is göröngyös volt. 1973-ban a vásárlóknak először meg kellett szokniuk a Passat 32A -t .

A praktikus ferdehátú és a hozzáadott kombi azonban gyorsan meggyőzött mindenkit. Kezdetben 4,19 méter hosszúsággal, 55 LE-vel és 9060 márkás alapárral.
Nagyobb és drágább lett az utóddal, a Passat 32B . Először volt elérhető turbódízelként vagy öthengeres kivitelben is. Bemutattak limuzin ágat is, a Santanát – amit már a kínaiak is imádták.

VW Santana

Elsőként a hathengeres, Passat 35i zárt hűtőrácsa miatt kabát néven is ismert. végül 1996-ban váltotta le a fényűzővé vált Passat B5 .


A Passat W8 egy kis luxust kínált

A nyolchengeres motorjával Passat W8 luxust lehelt a korábban oly egyszerű családi autóba.

Vw Passat

Nyolc henger és összkerékhajtás: Így került a Passat W8 4Motion a luxusosztályba.

A jelenlegi Passat B8 4,77 méter hosszú

ismét önmagában mutatkozott be Passat B8 , amely egy 2020-as revízió után a mai napig fennmaradt, 4,77 méter hosszú, a legkisebb dízellel is 122 LE erős motorral rendelhető

Vw Passat

A ma már csak kombiként kínált, sokoldalú Passat különösen ajánlott a hosszú távú utakra. Nagyon sokan kedvelik a típust, és ha megtehetik akkor márkahűek maradnak és újra Passatot vesznek!