Autóválasztó

autókatalógus

Toyota Aygo

2005- Miniautók
Toyota Aygo

Vidám és ötletes a japán-francia fejlesztésű mini, amit mindhárom márka emblémájával forgalmaznak. Pörgős motorjával és feszes futóművével egész jó vezetni.


hirdetés

Karosszéria, utastér
A japán-francia kiskocsit 2005 óta gyártják, háromféle emblémával árusítják, és 2009-ben, majd 2012-ben kisebb ráncfelvarrást végeztek rajta. A legfeltűnőbb változáson mindig a két francia verzió esett át, a C1 és 107 más formájú hűtőmaszkot kapott, egyébként minden más változatlan maradt. A típuscsalád mindhárom tagjáról elmondható, hogy megfelel az ideális városi mini követelményeinek: apró és könnyen kezelhető. A karosszéria a helykihasználás egyik csodájának számít: alig több mint 3,4 méteres hossza ellenére ötajtós változatban is rendelhető, az ülések vékony anyaguk ellenére kényelmesek, és még a hátsó sorban is el lehet férni. Igaz, a csomagtartó nagyon apró, és elérését is megnehezíti, hogy kizárólag a hátsó szélvédő felnyitásával pakolhatjuk. Hátul az oldalsó ablakokat az ötajtósban is csak kibillenteni lehet, lehúzni nem. Modern és fiatalos a vezető környezete, ötletes, de nehézkes a szellőzés állítása.

Műszaki tartalom
A kategóriában nagyszerű a díjnyertes, háromhengeres, változó szelepvezérléses egyliteres motor, amely még városban sem fogyaszt sokat. Brummogós, morgós hangja kifejezetten illik hozzá, még azt is megbocsátjuk neki, hogy alapjáraton enyhén megremegteti a karosszériát. Hangja azonban nagyobb tempónál kifejezetten zavaróvá válik. A 68 lóerős erőforrás rendkívül könnyen mozgásba hozza a pehelysúlyú autót, de persze nem érdemes kitűnő sprint-adatokat várni tőle. Viszonylag pontos a váltó megvezetése. A kormánymű mindegyik változatban sokkal inkább kényelmes, mint sportos. A futómű feszes, ezért a mini stabilan fordul, de a nagyobb úthibákkal nehezen birkózik meg. Bevezetésekor 1,4 literes, 55 lóerős dízellel is lehetett kapni, ám azzal se nem fürgébb, se nem takarékosabb.

Költségek, felszereltség, biztonság
A modellcsalád tagjai közül a C1 olcsóbb, a 107 és Aygo valamivel drágább, a felszereltségük közt nincs jelentősebb különbség. Valamennyiben szériatartozék a két légzsák, az Aygo vonalbemenetes CD-rádiót tartalmaz, a franciákban ez plusz pénzért jár. A magasságában állítható szervokormányért külön kell és érdemes is fizetni, az elektromos ablakemelő és központi zár is feláras, míg a kocsányon lógó fordulatszámmérő külön tartozékként kérhető. ESP a C1 és Aygo kínálatában érhető el, utóbbinál függönylégzsák is jár hozzá, sőt, az apró Toyota limitált szériás modelljeiben akár telefon-kihangosító vagy alcantara-kárpit is található. A manuális klímaberendezés mindegyik modell esetében feláras opció 190-240 ezer forintért, és az újraértékesítés érdekében ajánlott megrendelni.


Szerintünk

TETSZETT
Divatos formák, ötletes helykihasználás, pörgős benzinmotor, fürge menetteljesítmények
NEM TETSZETT
Hiányos alapfelszereltség, pattogós rugózás
Vezetés
Utastér
Minőség
SzerintünkDivatos és élettel teli apróság


magazin

Kapcsolódó hírek


Toyota Yaris: mindenben jobb lett
2014-06-05 | Újraértelmezte a túrakocsi kategóriáját a Ferrari: az újonnan bemutatott FF kombiszerű karosszériát kapott, ez a márka első négyüléses és összkerékhajtású modellje. tovább...


Az oldal tetejére | Vissza a kezdőlapra


hirdetés


katalógus


Galéria

Toyota Aygo Toyota Aygo Toyota Aygo Toyota Aygo Toyota Aygo Toyota Aygo Toyota Aygo Toyota Aygo

A kategória további autói

Citroën C1
Citroën
C1

2005-
Chevrolet Spark
Chevrolet
Spark

2005-2010
Fiat Panda
Fiat
Panda

2003-2012
Peugeot 107
Peugeot
107

2005-

További autók a katalógusban


használtautó


Kapcsolódó hirdetések

Toyota Corolla 1.6 LINEA TERRA
Toyota Corolla 1.6 LINEA TERRA
1587 cm3, Benzin, 1999
569 000 Ft
Toyota Avensis 1.8 SEDAN SOL
Toyota Avensis 1.8 SEDAN SOL
1794 cm3, Benzin, 2006
2 190 000 Ft
Toyota Corolla 1.4 HARMONY Klíma
Toyota Corolla 1.4 HARMONY Klíma
1332 cm3, Benzin, 1999
629 000 Ft

További hirdetések


Adja fel hirdetését ingyen! vagy Keressen a hirdetések között!


magazin


Legfrisebb hírek

hirdetés

Autóválasztó
© 2005-2015
Fórum
Impresszum
Kapcsolat
RSS
Autómagazin Magazin
Hírek
Tesztek
Cikkek
Autókatalógus Autókatalógus
Böngészés
Keresés
Statisztikák
Használtautók Használtautó
Böngészés
Keresés
Új hirdetés